Δώδεκα μυστηριώδη διαστημόπλοια με εξωγήινους επιβάτες προσγειώνονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη μας. Μια ομάδα ειδικών επιστημόνων συστήνεται για να ερευνήσει το συμβάν. Ανάμεσά τους η Λουίζ Μπανκς, μια γλωσσολόγος που καλείται να βοηθήσει στην επικοινωνία με τους εξωγήινους, ενώ ο χρόνος πιέζει και ο κόσμος απειλείται με έναν παγκόσμιο πόλεμο. Η Λουίζ θα πρέπει να πάρει μια απόφαση που θα θέσει σε κίνδυνο όχι μόνο τη ζωή της αλλά και ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Η "Άφίξη" είναι μια από τις καλύτερες φετινές ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Με μία εκ πρώτης όψεως περίπλοκη ιστορία, δεν αφηγείται ακόμα μια ψυχρή ιστορία για εξωγήινους και κινδύνους παγκοσμίων πολέμων, αλλά εξερευνά τον χρόνο, τη μη γραμμική εφαρμογή του και τον συσχετισμό του μηχανισμού της μνήμης με τη γέννηση και τον θάνατο. Το "Arrival" κόντρα στα συνηθισμένα περιπετειώδη science fiction, δεν προσφέρει υπερβολική, χωρίς λόγο δράση ούτε επιφανειακό δράμα.

Η ταινία του Ντενί Βιλνέβ βασίζεται στην ιστορία του Τεντ Τσιάνγκ «Η Iστορία της Zωής σου» και ουσιαστικά ο θεατής συνειδητοποιεί τη σημασία αυτού του τίτλου κατά την διάρκεια του φιλμ. Η καταπληκτική Εϊμι Ανταμς (στο ρόλο της γλωσσολόγου Λουίζ) είναι εκείνη που κρατάει συνεκτικά την ταινία, παρασύρει τον θεατή σε ένα ταξίδι ανακάλυψης και εκείνη που αποδεικνύει τελικά το ίδιο το νόημα της ταινίας. Σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Next Post Previous Post

loading...