Μια καλή χριστουγεννιάτικη ταινία είναι ό,τι πρέπει για τις μέρες των γιορτών. Συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο την απόδραση στα χρόνια της αθωότητας και της ανεμελιάς, καλύτερα του καθενός μας.

Η Ολίβια Μαρκς του Vogue δηλώνει απερίφραστα ότι «εμείς, στα γραφεία του περιοδικού, δεν κουραζόμαστε» με τις εφτά ταινίες που σας προτείνουμε. Πάνω πάνω στη λίστα φιγουράρει το «The Holiday Inn», με τους Κάμερον Ντίαζ, Κέιτ Ουίνσλετ, Τζουντ Λο και Τζακ Μπλακ. Η Ολίβια ομολογεί ότι είναι «γλυκερή», αλλά έχει όλα τα βασικά στοιχεία του κλίματος της ημέρας: αγάπη χωρίς ανταπόκριση, καινούργιοι έρωτες, όμορφοι άγνωστοι σε ευχάριστες παμπ κι ένα χιονισμένο χωριό στην Αγγλία.

Επιλέγει δεύτερο το «Scrooge», δεν θα μπορούσε άλλωστε να λείπει από τη λίστα μια κινηματογραφική μεταφορά της «Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας» του Τσαρλς Ντίκενς. Διαλέγει την ταινία του 1951, με τον Άλαστερ Σιμ να είναι ο καλύτερος στον ρόλο του Εμπενέζερ Σκρουτζ.

Ακολουθούν το "Elf" (2003), η κλασική "It’s A Wonderful Life" (1946), το "Love Actually" (επίσης 2003), η κωμωδία του 2000 "How The Grinch Stole Christmas" και φυσικά τα "Home Alone" (Ένα και Δύο).

Next Post Previous Post

loading...