Το «Silence», η νέα ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε έσπασε επιτέλους τη σιωπή της, λίγες εβδομάδες πριν από την προβολή της στις αίθουσες. H Paramount αποκάλυψε το τρέιλερ της ταινίας, το οποίο εντυπωσιάζει με τις εικόνες του, δείχνοντας ότι ο Σκορσέζε είναι ένας σκηνοθέτης που δεν εφησυχάζει. Μένει να δούμε αν οι φήμες που την θέλουν να διεκδικεί θέση στην κούρσα των Όσκαρ θα επιβεβαιωθούν.

Η ιστορία, την οποία ο Σκορσέζε προσπαθούσε εδώ και 28 χρόνια να μεταφέρει στο σινεμά και για διάφορους λόγους δεν τα κατάφερνε, είναι εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα του Ιάπωνα καθολικού συγγραφέα Shusaku Endo, «Chinmoku» (Σιωπή, 1966) και μας μεταφέρει στον 17ο αιώνα, την εποχή των άγριων διώξεων των χριστιανών στην Ιαπωνία. Ήρωας ο πατέρας Ροντρίγκεζ, Πορτογάλος ιησουίτης, ταξιδεύει με έναν ακόμη ιερέα, για να διαπιστώσει αν όντως ο μέντοράς του έχει απαρνηθεί την πίστη του.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Adam Driver, Andrew Garfield και ο Liam Neeson, ενώ το σενάριο έχει γράψει ο Jay Cocks, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον Σκορσέζε στις ταινίες «Οι Συμμορίες της Νέας Υόρκης» και «Τα Χρόνια της Αθωότητας».

Οι πληροφορίες ήθελαν αρχικά το Silence να διαρκεί περισσότερες από τρεις ώρες. Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, η ταινία θα έχει συνολική διάρκεια 2 ώρες και 39 λεπτά. Στην Ελλάδα η ταινία «Silence» έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 22 Δεκεμβρίου.

Next Post Previous Post

loading...