Στις 2 Δεκεμβρίου έρχεται το νέο άλμπουμ των The Rolling Stones με τίτλο 'Blue & Lonesome' και περιλαμβάνει διασκευές μπλουζ τραγουδιών σε συνεργασία με τον Έρικ Κλάπτον. Οι γερόλυκοι της ροκ επιστρέφουν 11 χρόνια μετά το τελευταίο τους άλμπουμ που ηχογραφήθηκε σε στούντιο και αποδίδουν φόρο τιμής στους μουσικούς τους ήρωες όπως στους Jimmy Reed, Willie Dixon και Eddie Taylor, διασκευάζοντας τραγούδια τους. Οι Rolling Stones «επιστρέφουν στις ρίζες τους και στο πάθος τους για την μπλουζ που ήταν πάντα στην καρδιά τους», γράφει το συγκρότημα στον επίσημο ιστότοπό του.

Ο Κλάπτον, που είναι «παλιόφιλος» των Stones, συμμετείχε στην ηχογράφηση δύο τραγουδιών, ενώ βρισκόταν σε ένα γειτονικό στούντιο για να ηχογραφήσει το δικό του άλμπουμ. Η ηχογράφηση αυτή έγινε «μέσα σε τρεις ημέρες, τον περασμένο Δεκέμβριο, στα στούντιο British Grove» του Λονδίνου, στην περιοχή δηλαδή απ' όπου ξεκίνησε το συγκρότημα, παίζοντας σε παμπ και μικρές ντισκοτέκ.

Ο δίσκος είναι παραγωγής της Polydor Records και έχει ως εικόνα εξωφύλλου το πασίγνωστο έμβλημά τους, δυο χείλια με τη γλώσσα βγαλμένη έξω.

Εδώ μπορείτε να ακούσετε το σχετικό κλιπ που κυκλοφόρησε:

Next Post Previous Post

loading...