Τα βινύλια βρήκαν τη νέα στέγη τους δίπλα στα κλασσικά μοντέλα αυτοκινήτου και ανανεώνουν για ακόμα μια φορά το ραντεβού τους με όλους τους εραστές της μουσικής στο «Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου» το τριήμερο Παρασκευή 9, Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, με θέα την Αθήνα από τον 4ο όροφο.

Η μεγάλη εκδήλωση για το βινύλιο και τη μουσική έχει γίνει πλέον θεσμός και στην εορταστική εκδοχή της, λίγες μέρες πριν αποχαιρετήσουμε το 2016, περιμένει το κοινό με μια τεράστια γκάμα δίσκων βινυλίου, πλειστηριασμοούς, όλες τις νέες κυκλοφορίες βινυλίων και τα νέα μοντέλα πικάπ, συναυλίες, dj sets, χορό, κληρώσεις και πολλές εκπλήξεις.

Η ιστορία του Vinyl Is Back, του αυθεντικού vinyl bazaar show, ξεκίνησε στο «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι τον Μάρτιο του 2013. Μετά από 5 πολύ πετυχημένες εκδηλώσεις εκεί, στη συνέχεια άφησε το στίγμα του στο φιλόξενο χώρο του «Cine Κεραμεικός» και συνεχίζει την πορεία του στο «Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου».

Ήδη, από τις τελευταίες διοργανώσεις το Vinyl is back έδειξε το νέο του χαρακτήρα ως μια νέα πολυμορφική γιορτή αποτελούμενη από χιλιάδες βινύλια προς πώληση, συναυλίες, DJ sets, προβολές, συζητήσεις και πλήθος παράλληλων δρώμενων. Έτσι, μέσα σε λίγα μόλις χρόνια το φεστιβάλ κατάφερε να πετύχει το στόχο του, να μην παραμείνει, δηλαδή, απλώς ένα από τα παζάρια δίσκων που διεξάγονται κατά καιρούς, αλλά να εξελιχθεί σε ένα vinyl festival, μια πραγματική γιορτή για την μουσική και το βινύλιο. Παράλληλα, επέλεξε να αντιμετωπίσει το βινύλιο, όχι ως ένα vintage προϊόν για μερικούς παθιασμένους συλλέκτες, αλλά να το συστήσει ως ένα ιδιαίτερο format ακρόασης μουσικής, σε όλες τις ηλικίες και κυρίως στους νέους, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του -Vinyl is back-, και συμβάλλοντας στην ολική επαναφορά του βινυλίου.

Πληροφορίες

Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, Γ΄ Σεπτεμβρίου 74-78 & Ιουλιανού 33-35 (4ος όροφος)
Ώρες λειτουργίας:
Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου: 5 μ.μ. – 9 μ.μ.
Σάββατο 10 Δεκεμβρίου: 11 π.μ. – 9 μ.μ.
Κυριακή 11 Δεκεμβρίου: 11 π.μ. – 9 μ.μ.
Eίσοδος ελεύθερη

Next Post Previous Post

loading...