Η McLaren F1, το iconic και για πολλούς αξεπέραστο υπερ- αυτοκίνητο της δεκαετίας του ΄90, επιστρέφει, μιας και η βρετανική εταιρεία, όπως δείχνουν τα πράγματα, αποφάσισε να παρουσιάσει το διάδοχό του.

Ο προγραμματισμός κάνει λόγο για πρεμιέρα κατά τη διάρκεια του 2018, ενώ το νέο hyper car, όπως χαρακτηρίζεται από την ίδια την McLaren, θα έχει ακριβώς όπως ο διάσημος πρόγονός του, τριθέσιο, υπερ- πολυτελές εσωτερικό με τον οδηγό να κάθεται στη μέση.

Η ανάγκη για μεγαλύτερους χώρους οδηγεί τους μηχανικούς της μάρκας στην τροποποίηση του Monocell ή Monocage, του ήδη υπάρχοντος πλαισίου από ανθρακονήματα. Ενδιαφέρον είναι πως από την εικόνα της νέας F1 δεν θα λείπει ούτε η χαρακτηριστική εισαγωγή στην οροφή, η οποία όπως και στο αρχέτυπο θα τροφοδοτεί με επιπλέον και κρύο αέρα τον κινητήρα, που θα είναι τοποθετημένος πίσω ακριβώς από τις πλάτες των επιβατών.

Ο κινητήρας αυτός καθαυτός δεν θα είναι άλλος από το γνωστό V8 των 3.800 κυβικών με τα 2 turbo που κινεί όλα τα μοντέλα της μάρκας και για την περίσταση θα ξεπερνά τα 700 άλογα, χωρίς υποβοήθηση από κάποιον ηλεκτροκινητήρα όπως στην P1.

H καινούργια McLaren F1 θα κατασκευαστεί, ακριβώς όπως η στάνταρ εκδοχή της διάσημης προγόνου της, σε 64 αντίτυπα, τα οποία μεταξύ των άλλων θα διαθέτουν και ενεργή ανάρτηση για ακόμα μεγαλύτερη άνεση και φυσικά ιδιαίτερα υψηλή τιμή.

πηγη cnn

Next Post Previous Post

loading...