Το Ράλι Ντακάρ του 2017 θα διεξαχθεί για όγδοοη διαδοχική χρονιά στη Νότια Αμερική, με τους διοργανωτές να παρουσιάζουν στο Παρίσι τη διαδρομή των 9.000 χιλιομέτρων. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στην πρωτεύουσα της Παραγουάης, Ασουνσιόν, στις 2 Ιανουαρίου, στην πορεία οι συμμετέχοντες θα μεταφερθούν στη Βολιβία, ενώ ο τερματισμός θα λάβει χώρα στην Αργεντινή στις 14 του ίδιου μήνα.

Το απαιτητικό αυτό Ράλι, το 39ο της ιστορίας, στη διάρκεια του οποίου αρκετοί άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ξεκίνησε ως ένας αγώνας από το Παρίσι μέχρι την πρωτεύουσα της Σενεγάλης, διαμέσου της ερήμου Σαχάρα, ενώ το 2009 «μετακόμισε» από την Αφρική στην Αργεντινή για λόγους ασφαλείας.

Έμπειροι οδηγοί θα δώσουν και φέτος το παρών, όπως ο κάτοχος του τίτλου στα αυτοκίνητα Στεφάν Πετερανσέλ, ο δύο φορές νικητής Νασέρ Αλ Ατίγια αλλά και ο Σιρίλ Ντεπρέ. «Έχουμε μια άκρως ομοιογενή ομάδα, με τέσσερις οδηγούς που μπορούν να κερδίσουν το Ντακάρ για λογαριασμό της Peugeot. Θα είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον και την ομάδα να κερδίσει. Ελπίζω να είναι το κλειδί της επιτυχίας», δήλωσε ο πρωταθλητής, Στεφάν Πετερανσέλ.

Περίπου 361 οχήματα έχουν δηλώσει συμμετοχή, ανάμεσά τους 83 αυτοκίνητα και 146 μηχανές. Στον αγώνα θα πάρει μέρος και ο εννέα φορές πρωταθλητής στο WRC Σεμπαστιάν Λεμπ, καθώς και ο Κάρλος Σάινθ. Ο Νάνι Ρόμα, νικητής το 2004,αλλά και ο Μίκο Χίρβονεν θα πάρουν θέση στην εκκίνηση.

Next Post Previous Post

loading...